Forum

 -  Det är dags att börja planera inför framtiden.


Bebodda områden  \  Det är dags att börja planera inför framtiden.
tolchocker
Inlägg: 1
Skicka ett privat meddelande till tolchocker
#1 Skrivet 2014-09-23 kl 14:06

Har funderat på detta ett bra tag, och efter alla rapporter om ryska stridsplan som kränker vårt luftrum (som media rapporterar i notisar och bortförkarar), så skrevs det även senaste gången det hände (häromveckan) att ryssarna sa "vi ville testa eran beredskap".
Då har dom alltså erkänt att det är provokation, och likt förbannat är landet helt upptagna med att mobba SD och lära sig nya fina ord och titta ner i en skärm.

Alla (hoppas jag) har läst historia.
Likt förbannat verkar ändå ingen förstå att krig har pågått sedan urminnes tider, och pågår än idag i extrema former (bl.a. ISIS, Somalia etc).
För mycket antagande att man är trygg baserat på "avtal" mellan länder (det är egentligen bara papper),och för stor tillit på media, politiker & de som styr världen,


Jag har tagit beslutet att sakta men säkert gräva ner saker viktiga för extrem överlevnad när krigen och desperationen kommer, ekonomin stannar, maten tar slut, elen försvinner, grannar börjar döda varandra (som hände i Balkan, Europa för bara 15-20 år sedan) etc. lite här och var varje månad (ex. konserver, första hjälpen kit, knivar, tändstickor, kortlek ,tält,kartor, etc etc).

Tänkte att här kan vi dela med oss av det vi anser är viktigt om/när sådan situation uppstår, samt vad vi grävt ner och när.

Vi skulle även kunna komma på förhand på olika punkter i Sverige där vi eventuellt skulle kunna mötas upp den dagen Världen blir en ödeshög.
Robert
Administratör

Inlägg: 154
Skicka ett privat meddelande till Robert
#2 Skrivet 2014-09-30 kl 21:44

Intressant initiativ happy

Jag är väl inte särskilt orolig för nån väldigt snart stundande storkatastrof av det slaget, men samtidigt håller jag med dig i mycket du säger att svenskarna har en dålig vana att hela tiden dra slutsatsen att "vi kommer aldrig att bli indragna i krig igen" precis som man gjorde innan både första och andra världskrigen. Förr eller senare blir det krig ändå.

En direkt rysk attack mot Sverige känns dock för mig lite långsökt, vi kommer nog sannolikt att se mycket andra aggressioner i närområdet som t.ex mot Finland eller liknande innan ryssen står för dörren på hemmaplan.

Men det skadar ju aldrig att vara förberedd oavsett vad saken gäller, "preparatus supervivet" osv. Har man möjlighet att gräva ner lite förnödenheter utan att det förstörs där det ligger, eller blir upptäckt/stulet, så ser jag inget fel med att göra det. Det kan säkert komma till nytta någon dag oavsett om det blir ryssen som invaderar eller bara att huset brinner ner pga plötslig skogsbrand.

Tänk bara på att rotera konserverna och använda såna som börjar bli lite gamla, kan kanske bli lite mer omständigt om förråden är nergrävda så det krävs väl att man har en bra katalogisering kan jag tänka happy
www.overlevnad.se är en projektsida om överlevnad och vildmarksliv
©2020 EagleOwl Webdesign