Om Överlevnad.se

Skriv ut den här sidan
Robert Cederholm driver och
utvecklar sajten Överlevnad.se
Överlevnad.se är en sajt som fokuserar helt och hållet på överlevnads-aspekten i vanligt friluftsliv - hur man bär sig åt för att bäst hålla sig vid liv ute i vildmarken, med ett minimum av utrustning - eller kanske ingen alls.

Överlevnad.se är inte bara någon snabb check-lista på vad du behöver göra i en nödsituation för att snabbast möjligt kunna släpa dig tillbaka till civilisationen, utan en sajt som skapats, och drivs, i enlighet med grundtanken att lära sig överleva i vilda marker, på naturens villkor och på obestämd tid. Lite mindre fokus på att vinka ned förbipasserande flygplan och lite mer på själva "bushcraften" och det primitiva friluftslivet, alltså.Som de flesta vet är det ju aldrig särskilt långt mellan vägar och byar i större delarna av Sverige, och en situation där man behöver överlevnadskunskaper för att klara sig ifrån t.ex en olycka inträffar väldigt sällan - ofta räcker det med att bara gå, eller krypa, en bit för att nå hjälpen, och lägg därtill också att nutidsmänniskan heller aldrig går särskilt långt utan att ha sin mobiltelefon i fickan.

Därför är det naturligtvis helt okej att diskutera överlevnadsproblematiken från helt och hållet hypotetiska perspektiv - att man t.ex vill lära sig klara sig på egen hand i X antal dagar, veckor eller år ute i vilda marker, om man någonsin skulle bli tvungen till det, även om en sådan situation kanske just idag ter sig högst osannolik.

Egentligen kan man väl också säga att sidan är till för oss som trivs lite bättre ute i skogen än i stadens jäkt och larm, och som vill lära oss att reducera vår packning/utrustning till ett absolut minimum och klara av att leva hyfsat gott därute ändå.Överlevnad.se inriktar sig också främst på våra nordliga miljöer och kommer inte att behandla överlevnad i t.ex djungel, öken och liknande. Åtminstone inte innan vi täckt upp alla nödvändiga områden på hemmaplan.

Sajten drivs helt ideellt och utan något direkt vinstsyfte (vi driver dock sedan 2012 även en liten webbshop med målet att åtminstone försöka täcka upp driftskostnaderna för själva sidan på lite sikt, något som ännu ej uppnåtts) och uppdateras i mån av tid och efter bästa förmåga. Om du skulle stöta på något fakta- eller syftnings-fel på sidan så är jag mycket tacksam om du mailar mig och talar om det :o)


Vänliga hälsningar,

Robert Cederholm
robert@overlevnad.se
WebmasterDela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter

www.overlevnad.se är en projektsida om överlevnad och vildmarksliv
©2024 EagleOwl Webdesign