Forum

 -  Jakt på ''blingbling'' fåglar


Jakt  \  Jakt på ''blingbling'' fåglar
rafe hunter

Inlägg: 4
Skicka ett privat meddelande till rafe hunter
#1 Skrivet 2009-08-09 kl 17:40

Jag var ute och hade fiskat med min kompis. När vi var på väg hem såg jag en fiskmås som vaggade omkring. Jag hade med mig en silverkedja i fickan, så den slet jag upp och tänkte att nu blir det kött iallafall! Haha nej så tänkte jag inte, man jag slungade iallafall iväg kedjan mot fågeln. Jag missade med ett par decimeter, men när pippin flög upp så cirklade den runt några varv, sen så landade den igen! Jag dprang emot den och då flög den iväg ett par meter, och jag kasta iväg kedjan efter den. Då landade måsen igen och gick mot kedjan! Sen kom jag och skrämde bort fågeln.
Meninge med den här tråden är att jag tänker att man kanske kan locka måsar, skator etc. med glänsande saker, och sen skjuta dommed tex. pilbåge?
Robert
Administratör

Inlägg: 154
Skicka ett privat meddelande till Robert
#2 Skrivet 2009-08-09 kl 21:02

Skator ska ju vara kända för att söka sig till glänsande föremål (även om deras rykte som tjuvar av sådana ska vara kraftigt överdrivet) och det är väl inte otroligt att även fiskmåsar gör det, men de är ju också opportunister som snabbt är framme och kollar upp allting om det kan vara ätbart så den kan ju bara ha varit allmänt nyfiken bara - särskilt om den är van vid människor sedan tidigare som kanske kastat mat åt den. happy
Blue
Inlägg: 87
Skicka ett privat meddelande till Blue
#3 Skrivet 2009-08-11 kl 11:48

Jag vet att kråkfäglar många gånger har varit på och flygigt iväg med silvriga papperstallrikar från vår trädgård.

EDIT: Välkommen till överlevnad.se föresten happy
www.overlevnad.se är en projektsida om överlevnad och vildmarksliv
©2021 EagleOwl Webdesign