Huvudavdelningar
Huvudavdelningar
Kunskapsområden
Register & Tabeller
Medlemsinloggning
Sök på sajten
Kurskalendern
M
T
O
T
F
L
S
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 nov 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 |
Rosenrot- Sedum RoseaBeskrivning Rosenrot är både släkt med och liknar Kärleksörten, men har en grön stjälk. Den har grågröna tjocka blad och blommorna är gula eller rödaktiga. Förekomst Växer främst i fjälltrakterna i fuktiga raviner och bergsskrevor. Användbara delar:
Blad
(På sommaren)
Rosenrotens blad är precis som hos kärleksörten saftiga och köttiga, smakar mycket friskt och äts färska. På grund av den höga vattenhalten kan de utgöra ett vätsketillskott. Bladen äts färska, de unga bladen innehåller en viss mängd C-vitamin men i övrigt är näringsvärdet lågt.
Rot
(Året runt)
Unga rötter av Rosenrot är kolhydratrika och går att äta färska men har en besk smak. Bäst är att urlaka dem i vatten någon timme och därefter kokas (ca 15 min).
Dela denna sida på:
<< Tillbaka till Växterna |