Prylmarknad

- Annons #2


SÄLJES:   Paracord bracelet (överlevnadsarmband)
Utannonserat:  2010-04-15 kl 14:33
Uppdaterad:     2010-04-16 kl 15:33
Pris:  95 kr
ARMBAND AV PARACHUTE CORD 550 TYPE III

Det här är ett armband med många användningsområden. Den består av en lina som är känd för sin flexibilitet och styrka. Linan har ett yttre skal av flätad nylon och innanför skalet finns det 7 separata trådar, som i sin tur är tvinnade av tunna fibrer. Linan tillverkas i USA och användes först av den amerikanska krigsmakten under andra världskriget som linor till fallskärmar. De amerikanska fallskärmsjägare som hamnade i överlevnadssituationer bakom fiendens linjer hittade många användningsområden för linan. Som överlevnadsinstruktör och skogsmänniska anser jag den oumbärlig att ha med mig under mina utflykter i naturen. Det känns skönt att veta att man alltid har ca 4 lina tillgänglig om det behövs.


Jag ger här några exempel på några av den unika linans användningsområden vid en överlevnadssituation:


Fiske, jakt, sjukvård, skärmskydd, tandtråd, fällfångst, skosnören, att göra eld, m.m


Jag skulle kunna skriva en hel bok med användningsområden, men avstår och låter din egen fantasi flöda. Det här armbandet har även ett knäppe bestående av ett schackel tillverkat av syrafast stål, med mycket hög belastningsförmåga. Även schacklet har många användningsområden i en överlevnadssituation.


Att armbandet är häftigt att bära och snyggt att se på är bara en bonus!

Produkten är handgjord av mig och jag tar emot måttbeställning (längden på innermåttet) via mail. Vid beställning vill jag även att du anger ditt namn och leveransadress. Frakt tillkommer (12 kr via posten). Produkten skickas efter att jag fått pengarna inbetalade på mitt bankkonto eller också kan betalningen ske via PayPal. Mer information kommer via mail vid köp. Naturligtvis är du välkommen med frågor (helst via mail). Jag svarar så snart jag kan.


Innehåller förutom ett schackel av syrafast stål, ca 4 meter parachute cord 550 type III
Utannonserat av:
Finns i:
Kontaktperson:
Telefon:
E-post:
Ulf Sture
Söderhamn
Ulf Karlsson
Visas endast för inloggade medlemmar.
Visas endast för inloggade medlemmar.
www.overlevnad.se är en projektsida om överlevnad och vildmarksliv
©2023 EagleOwl Webdesign